Jantje Beton zoekt Speelambassadeurs in Leiden!

      Reacties uitgeschakeld voor Jantje Beton zoekt Speelambassadeurs in Leiden!

Jantje Beton roept iedereen tussen de 16 en 25 jaar op om kinderen een onwijs toffe tijd te laten beleven in de speeltuin tijdens de zomervakantie! Om zo kinderen die niet op vakantie kunnen of gaan heel veel speelplezier te bieden! De jongeren krijgen de titel ‘Speelambassadeur’ en organiseren activiteiten in de lokale speeltuin. Jantje Beton gelooft enorm in talentgericht werken. Afhankelijk van interesses, tijd en vaardigheden bepalen de jongeren zelf hoe ze zich inzetten voor de uitvoering van het project.

De jongeren ontvangen een vergoeding, een certificaat en een getuigschrift. Daarnaast werken ze aan vaardigheden zoals creativiteit, organiseren, samenwerken en met kinderen omgaan. Ze maken nieuwe vrienden en beleven samen een mooie zomer! Van de speeltuin maken ze een plek waar kinderen volop kunnen spelen en opgaan in hun fantasie. Zo wordt bijvoorbeeld een klimrek omgetoverd tot kasteel met ridders en prinsessen, wordt een junglesurvivaltocht door de speeltuin georganiseerd of strijdt iedereen in een watergevecht.

Het project gaat in drie steden van start: Groningen, Haarlem en Leiden. In Leiden organiseert Jantje Beton dit project samen met de Leidse Bond voor Speeltuinen (LBS). “Het is mooi dat “Speelambassadeurs Gezocht” ook van start gaat in Leiden. Wij kunnen daarmee jongeren optimaal de kans bieden om betrokken te zijn bij de samenleving,” aldus Léon Kloos, consulent speeltuinen in Leiden. “Daarnaast maken ze gelijk kennis met het nog altijd bruisende speeltuinleven in Leiden.”

Het project van Jantje Beton/NUSO is één van de 40 gehonoreerde projecten van de eerste ronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Met het project wordt onderzocht of de Maatschappelijke Diensttijd past bij de speeltuinverenigingen en aansluit bij de ontwikkelkansen voor jongeren. In dit project wordt gebruik gemaakt van de beproefde jeugdwerkmethode van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS). Deze jeugdwerkmethode motiveert, inspireert en begeleidt jongeren, en is zo succesvol dat we deze aanpak in dit experiment willen vertalen naar Nederland. Jantje Beton is ervan overtuigd dat ook jongeren in Nederland al hun talenten willen inzetten voor betere speelkansen voor kinderen.

Interesse? Aanmelden kan via www.jantjebeton.nl/speelambassadeurs