Aangepast clubgebouw voor kinderen met beperking

      Reacties uitgeschakeld voor Aangepast clubgebouw voor kinderen met beperking

Nieuw aangepast clubhuis voor kinderen met beperking in onze aangepaste speeltuin

Je zult maar kind met een beperking zijn en daardoor niet zelfstandig naar buiten kunnen rennen om vrienden te maken. Je zult maar bij alles geholpen moeten worden (vaakdoor iemand die veel ouder is dan jij). Je zult maar alleen in je kamer spelen, omdat je niet mee kunt komen bij de clubs die er zijn.
Dan kun je terecht bij Stichting Nadja. In 2011 heeft de stichting in samenwerking met fondsen, speeltuin Zuiderkwartier in Leiden zo aangepast en toegankelijk gemaakt, dat ook kinderen met beperkingen er veilig kunnen spelen en voldoende uitdaging vinden.
In de speeltuin ontmoeten zij ook kinderen zonder beperking, die het inmiddels heel normaal vinden om een kind met een rollator te zien lopen. Sterker nog, soms gaan ze zelf even crossen met een leegstaande rolstoel.
Het clubgebouw vanwaaruit de spelmidagen worden georganiseerd, is nu echter in zo’n slechte staat, dat ze er niet meer veilig kunnen spelen. Het gebouw staat in schril contrast met de aangepaste speeltuin en winkeltje in frisse kleuren.
Naast stichting Nadja maken er ook diverse ouderverenigingen gebruik van het gebouw. Ook voor hen is een toegankelijk gebouw wenselijk.
Onze droom is een licht clubhuis met invalidentoilet, aangepaste keuken en voldoende berging. Van de benodigde 190.000 Euro, is inmiddels de helft toegezegd door fondsen en de gemeente Leiden.
Helpt u mee onze droom te verwezenlijken? Doneer dan nu. Wij zijn blij met ieder bedrag.Doneer? Klik hier!